Alla inlägg under november 2008

Av Carolina - 22 november 2008 17:10

ja det har jag gjort idag ;-) på en häst då. Svärmor skulle iväg o provrida häst...å jo hon red den ena ( inte den hon först var intresserad av) i säkert 4 minuter...Efter att jag ridit henne en stund i skritt o trav. Trevlig märr - ngt liten för min smak egentligen men kändes rätt stabil o trevlig. Var ju uruselt underlag - ute på en täkt i snön - så hon var lite spänd o så men ja trevlig. Super att hantera dessutom. Har det minuset att hon är triangelmärkt men har inte haft några problem efter märkningen låter det som. Den vi skulle titta på från början han var en aning busig idag ;-) därav bakhjulskörningen... nån millimeter till o jag hade hoppat ..fötterna var utdragna ur stigbyglarna...Ändå även det en rätt trevlig modell av häst men en sån som går i en form av sig själv o sen inte gärna vill ändra sig skulle jag tro. Lite svårt att få igång baken på honom tror jag oxå. Han var utb LA dressyr o även han super att hantera. Tror dock inte riktigt att det är en häst för min svärmor då han krävde lite annorlunda ridning mot för vad hon är van.

Anledningen till buset var nog i första hand överskottsenergi - hon hade aldrig sett honom resa sig o nu gjorde han det både med henne o mig en gång helt oprovocerat :-) plus att han bockade en hel del både på linan o under ryttare. Han hade nämligen inte gått ordentligt på två veckor o var dessutom nyklippt.


Hur som så var det lite kul att rida två nya hästar iaf... behöver jag säga att inka inte satte sig på valacken idag ;-)

Av Carolina - 21 november 2008 13:55

ja idag har Emil varit lite hjälpreda åt sin morfar. Eller iaf sällskap :-). Vi åkte ner med kaffetermosen åt honom en stund efter att han åkt ner med fyrhjuling o vagn till sjöbo för att dra fram lite av den ved han sågat.

Emil åkte lite hjuling medan jag hjälpte till att lasta lite "pinnar" så fikade vi o sen blev lile herrn rätt kall i sina fötter o det kombinerat med t rötthet gör inte att man håller humöret på topp så länge....så vi åkte hemåt efter iaf en stund ute i friska luften.

Såg att stora lillebror åkte förbi med grävaren när vi lastade av så vi åkte ut på "jakt" efter en blå grävare.... vi hittade igen den oxå till emils lycka. Fick han prata lite emd Björn o sen till på köpet dök Marre upp med lastbilen oxå. Med andra ord en ganska bra dag så långt :-).


Mindre bra kändes det när vi kommit hem o jag spolade av en sked, "pumpen" ( ja tycker det är enklast att säga så - egentligen är det väl en hydrofon el nåt tror jag...inte så haj på sånt ännu) gick igång o sen lät den konstigt o ville inte sluta låta... kände mig som en hjälplös hemmafru när jag ringde Pär o frågade -vad göra ???? Han är ju typ lika novis som mig på sånt - eller kanske ännu mer för han har ju haft kommunalt vatten typ jämt.

Drog iaf ur sladden å då tystnade den ju iaf, nu blir det väl till att inte spola ngt förrän han kommer hem o kikar lite iaf....Borde kanske gå ut o kika i brunnen om det finns ngt vatten kvar eller om det är så att det tagit slut....hemska tanke! Härlig årstid att få slut i brunnen menar jag....härligt hur som om det är så att det är ngt som gått sönder oxå...vet hur det är att inte ha ngt kök i november o grejerna sitter ju under diskbänken.....


*SUCK*


Av Carolina - 20 november 2008 18:49

Ber om ursäkt för att det inte kom något inlägg igår. Var i stort sett bara in o kollade mailen på datorn. Emil var på dagis o sen var vi på 36 o mockade klart o tog in hästar. Sen var det kväll. Mådde fruktansvärt illa igår o hade en huvudvärk utan dess like så ni kanske förstår att jag inte var så pigg på att skriva ;-).


Huvudvärken höll i sig nästan hela natten så idag blev Emil hemma från dagis. Kände mig inte säker som bilförare även om jag nog kunde ha sovit mig igenom de timmar han var borta i lugn o ro. Som tur är så har jag en så snäll pojk ;-) så han pysslade på o lekte lugnt o fint i sängen medan mamma mådde dåligt och varvade snöskoterkörning med lite tv-tittande.

Klev upp o klädde på mig vid elva. Efter lite mat så kände jag mig rätt okej ändå o sen vid 14 så tog vi bilen upp på 36 där vi mockat o myst. Lilla lillebror kom in en sväng o pratade lite - Emil blir alltid lika glad när han träffar någon av sina morbröder ( jodå Sara han saknar dig o frågar om du kommer hem varje dag).


Var nog tur att jag tog in min häst själv idag för hon var inte rolig. Närmast förvandlad till gris och idiot blev hon på vägen. Tre ggr försökte hon ta sig loss genom att kasta sig upp på bakbenen, slänga sig framåt och sen springa runt mig i ett för underlaget vansinnigt tempo. Kan nog iaf påstå att speciellt ont det har hon inte längre! Hon har skött sig bra länge nu men håller tummarna för att det räckte med en dags test denna gång. Får nog ta o införskaffa den där repgrimman jag funderat på i 1½ år nu.....


Apropå införskaffa - fick hem min traderavinst idag - helt perfekta termobyxor åt lilla fröken.

Av Carolina - 18 november 2008 16:56

helt underbart väder - NOT.

Halt o blött o allmänt tråkigt. Vill ha tillbaka gårdagen o söndagen...sol o några grader kallt tack med lite lätt snöfall så är jag helt nöjd sen.....




Av Carolina - 18 november 2008 11:10

idag är det nederbörd....började som snöblandat men tempen gör att det nu övergått till regn. Gissa om det blir halt på vägarna....Hästarna har halkat sig ut med täcken.


Emil är en aning besviken på sin mamma för att hon slääpat ner honom o sen lämnat honom på dagis alldeles ensam. Hoppas att det gått bra nu när jag hämtar honom. Han är supderduktig men vill inte egentligen så man känner sig ju en aning hemsk som tvingar honom att vara där.

Men säger till mig själv att mitt samvete klarar att tvinga dit honom iaf en dag i veckan. Vi behöver båda komma ifrån varadnra lite under dagen så det blir nog bra. Fast visst egentligen så går det lika bra att ha han hemma men jag betalar ju en massa pengar för platsen vilket jag måste för att få a-kassa....helt sjukt känns det ibland. Känns som att de kanske skulle vara mer ekonomiskt att säga upp platsen o förlita sig på mor o farföräldrar OM det blir aktuellt att hoppa in o jobba - samtidigt så vet man ju inte när man råkar hitta nån sysselsättning heller å den dagen måste han ju vara nånstans.


jaja...nu börjar det bli dags att stoppa något i magen - kram på er.

Av Carolina - 17 november 2008 18:33

japp - känner mig betydligt piggare nu ikväll. Blir dock en aning trött på min lilla pålle....idag gick hon ut jättebra - försiktigt pga halkan men rent iaf- men när hon skulle in var det sämre o hon är varm i höger framhov igen! Inge öm nånstans o ingen svullnad som jag kan hitta... blir lite frustrerad snart måset jag säga. Magen är dock bättre på henne så alltid ngt.


Har varit en rätt lugn dag ändå idag. Har tvättat två maskiner tvätt så nu finns det några maskiner att vika ihop....det är tråkigast helt klart. Dammsugit vardagsrummet o plockat litegrann med många vilostunder dock :-).


nu ska jag fixa lite frukt åt emil.

Av Carolina - 17 november 2008 08:55

Måste erkänna att jag aldrig kollat tradera eller någon annan sån auktionssajt tidigare men nu har jag både konto o har tom vunnit min första auktion där.

Satt igår o kollade efter ytterkläder åt Hanna, hon behöver ngt mer att kunna ha här hemma o slita på. Kom då att tänka på alla som pratat om denna sajt o gick in o kollade, så nu är det bara att vänta på att få hem ett par täckbyxor i stl 140 då. Fick dem för 25 kr + frakt.



Har sovit BRA inatt - första gången på länge känns det som. Rätt pigg just nu men har varit o supertrött hela helgen så det gäller väl att göra det jag ska nu innan orken tryter igen.


Dags för frukost åt mig o liten.

Av Carolina - 16 november 2008 15:12

Känenr mig allmänt hängig denna helg, lite ont i halsen o frysen. Igår sov jag middag i två timmar medan min familj var iväg o handlade o uträttade lite ärenden. Pär sa åt mig att - gå in o vila så tar ja med mig barnen. Du ser helt färdig ut...

Har sovit rätt okej inatt med undantag för en timme där vid två när först Emil vaknade till så ja fick söva om honom sen hade jag riktigt ont i kroppen innan jag lyckades somna igen.

Har idag mockat två boxar o det tog tid...hur ska det då bli imorgon när det är dags för hela stallet igen....nåja d löser sig.


Annars då - jo det har varit riktigt fint o skönt ute idag. Vi tog sparkarna jag o barnen upp på 36 o där har de lekt o busat, kollat på alpina skidåkningen o mockat då.

Hanna är kvar däruppe. Medan jag o Emil åkte tillbaka ner till 77 för en studn sen. Riktigt bra sparkföre - kul kul. Sen här hemma har vi nu gjort en krans av det enris vi plockade igår. Blev inte helt cirkulär men helt okej ändå :-).


Pär han har lekt elektriker idag, fixat lampa i carporten vilket kan behövas nu så mörkt som det  blir på kvällarna. Har ju haft månen som lampa i en vecka men den börjar bli lite liten igen hihi.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18
19
20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< November 2008 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards