Alla inlägg under oktober 2010

Av Carolina - 25 oktober 2010 11:06

kallt imorse å, blir inget staket hos oss i vinter .... så kan det gå


Lite halvseg, rörig och trött. En helt vanlig måndag alltså =)


Var iväg och placerade ut fälla åt Bärtil igår. Håll tummarna nu för att han går in i den.... vill ha hem honom till att börja med iaf =/


Vill göra något nytt nu... här rör de ju om i grytanhela tiden - ingenting är sig likt från vecka till vecka. Jobbigt och man funderar ju hela tiden på när det blir ens egen tur....vill läsa ngt el hur som lära mig ngt nytt och användbart. Komm apå vad jag VILL... elelr ska mna helt enkelt bara skita i allt och göra bara sånt som är kul??? Intressant eller vad ? Måste ju faktiskt ha en inkomst  så det skoter sig ju egentligen....men nä får sätta mig och skriva en lista på vad jag INTE vill och vad jag VILL kanske

Av Carolina - 24 oktober 2010 18:07

knepig dag idag. Känner mig inte riktigt närvarande. Gör saker och donar lite lätt men ja utan nån riktig känsla....

Som en blandning av deppig och likgiltig...svårt att förklara .. är i nån sorts limbo.


Har spacklat lite inför sista tapetsättningen, varit och spanat eftre Bärtil som nu frusit fram igen...hämtat fällan än en gång så nu håller vi tummarna för att han fastnar igen. Den stora fågan är dock - VAD gör vi med honom???Han vill ju helt klart inte bo här, där han är vill de inte ha ngn katt för tillfä'llet. Känns inge kul alls. Gillar katten men han vill INTE bli innekatt, det var ju därför han kom till oss från början.


Har känt lite pysselabstinens under dagen oxå..köpte mig en julpysseltidning dessutom så kanske det blir ngt gjort under kvällen.


Har en liten idé ang en julmarknad här i byn....någon som skulle vilja vara med på ett hörn kanske ????

Av Carolina - 23 oktober 2010 15:45

Idag har det varit tunnbrödsbak för hela slanten!

Började elda igår och seni förmiddags strax efter tio satte vi igång själva baket! Dubbel sats glödhoppor och en sats med Biggans mjuka tunnbröd ( bara tre liter mjölk och 3 kg potatis...) En rejält träningspass för armarna innan man knådat ihop den degen.


Nu rä det städat i stugan och stallet är klart. H ska strax göra sig klar för att åka på kalas, N sover, E leker med E och jag hade en liten fundering på att åka ner på hemvändarmässan....men känner mig inte lika sugennu - känns osm jag nästan hellre beger mig ut en stund i det vackra vädret.....


Vi får se vad det blir.

Av Carolina - 22 oktober 2010 20:37


Ja idag har varit en mestadels BRA dag.


Visst lite tjafs och bråk har det varit - rätt oundvikligt med en 9-åring i förpuberteten(förkyld) och en mkt testande 4,5 åring(håller på å blir förkyld). De retar varandra till vansinne ibland men idag har jag lyckats hålla det ifrån mig själv. De har fått några verktyg att lösa det med men jag har inte tagit nåt personligt eller hur man ska säga.


Vi tog oss tom ner på byn och lyckades inhandla det vi skulle.

E bestämde maten

jag lagade maten

 H dukade o pysslade fram


P fick komma hem till dukat bord - länge sen sist


Det blev baconlindad fläskfilé och potatisgratäng

Rött vin till oss vuxna - smultrondryck till barnen


Nu ska jag göra deg till morgondagens tunnbrödsbak!

Av Carolina - 22 oktober 2010 12:18

har spacklat lite här å där =) målat tills färgen tog slut, vikt tvätt och lagat mat. Bara lilleman vaknar blir det en tur upp å 36 för lite eldning och matning av hästar. En sväng ner på byn ska vi hinna med oxå - vet inte om barnen är så på men de får så lov att hänga med ;).


Skulle ha varit en sväng på IKEA nu faktiskt...lite småsaker ( och en större) skulle behöva inköpas....Ska iofs upp till Sundsvall i mitten av November men tror inte jag känner för Birsta då. Eller ja ska o ska - vi ska väl hitta en barnvakt oxå till dess kanske....jaja det löser sig nog på nåt sätt.


Känns rätt skönt att ha påbörjat årets julklappshandling iaf =)

Av Carolina - 22 oktober 2010 07:21

Förkylningens tid sägs det - ja det börjar märkas även här. H hostar ochkraxar, E börjar låt lite hes och N var lite varm imorse. Själv har jag lite bomull i huvudet :/, Men men vi piggnar till under dagen å ingen av oss ligger rejält än iaf.


Ska ta och elda upp värmen i bakstugan idag - bakning med Jennie imorgon. Så det blir till att handlalite ingredienser senare idag.


Är ju specialhelg på byn oxå - hemvändarmässa,bandy och en massa påhitt. Får se vad som hinns med av det.


Av Carolina - 21 oktober 2010 20:05

puh...energin räckte inte riktigt hela vägen men bra nära =) och i det här fallet räcker nära väldigt långt iaf


Hela mitt inre gör uppror mot alla ska, måste, borde men samtidigt mår jag dåligt av allt skräp som ligger överallt. Både psykiskt och fysiskt! Så mkt tankar och funderingar som vill UT men vet inte riktigt hur jag ska få till det och samtidigt räcka till där jag vill.

Just nu är min värld en väldigt liten begränsad värld där ork och energi bara räcker hjälpligt till det allra nödvändigaste. Just nu behöver jag få lite mer "service" än vanligt för att orka fungera.

Drar mig undan till ensamhet och tysthet, även när det inte syns utåt. Vad jag allra mest behöver är värme och trygghet, en tröstande kram, en vänlig blick, en enkel fråga av ngn som orkar med svaret - men risken finns att jag inte vågar ta emot det för muren rasar så lätt och därinne ligger tårarna och rädslan på lut....

Av Carolina - 21 oktober 2010 16:30

Gick upp redan kvart i sju imorse - N vaknade o visste ju att jag skulle ha igång alla tre barnen innan det var klart så lika bra att börja liksom.

Gick helt okej fram tills det var dags för ytterkläder - då visar det sig att E´s överdragsbyxor inte är hemma. Då sprack min planering och med tanke på stressnivåns extremt låga toleranströskel - även humöret! =(


Visade sig att de låg på dagis och allt fungerade ju ändå men detär så lite som behövs för att allt ska haverera i min lilla värld just nu. Inte vill jag träta på barnen heller men frustrationen måste ju ut nånstans....*suck*



Efter att ha droppat H hos framor o fått in E på dagis for jag o N först å shoppade handskar å strumpor sen på öppna där det idag var fullt hus verkligen. Tre timmar där med fika prat och lek gav en trött pojk som mkt nöjd somnade i vagnen under en välbehövlig promenad med "moster" Sandra.


Känner mig nu något mer balanserad och förhoppningsvis avlöper kvällen helt ok ;). P ska snart iväg igen så jag tar pojkarna med mig och far till stallet jag.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards