Alla inlägg under maj 2009

Av Carolina - 7 maj 2009 17:31

känns att det är slutet av veckan nu....trött i ögonen o ryggen - för att inte tala om nacken =/ men men  en dag tills en blir det helg igen. Hoppas på lite bra väder oxå.


Har ju regnat en del nu o jäklar vad det växer ute - våren exploderar i år igen.

Lite surt att sitta inne o inte hinna med men slipper ju iofs ifrån en del av allt pollen som cirkulerar därute.


Snart dags att möblera om oss på jobbet oxå - ska bli skönt att komma bort från den plats jag sitter på nu där alla springer förbi när de ska in el ut - speciellt nu efter att en av dörrarna låsts. Visst det är inte så många veckor kvar men det blir ju inte lättare att flytta på sig o stolen ju fler veckor som går så ....


Lite tråkigt dock att vi blir uppdelade i två rum - även om den nuvarande dörren plockas bort så kommer det ju ändå kännas lite delat.

Av Carolina - 7 maj 2009 08:08

solen skiner, det har varit kallt inatt så det blir antagligen en helt underbar dag idag. Känns en aning surt att åka och sätta sig inomhus hela dagen men men - sånt är livet och man ska vara hjärtligt glad att man faktiskt har ett jobb att gå till!


Sovit riktigt gott inatt. Så skönt! Dock  inte världens roligaste uppvaknande med kramp i båda benen =(


Hade en liten hjälpreda på jobbet sista timmen igår, han hade med sig hinken med leksaker och var rätt nöjd med det.

Idag blir det lite genomgång som det lät, intressant att se om vi verkligen gör rätt ;) ...


Nåja ha en fin dag allihop.

Av Carolina - 6 maj 2009 07:27

Proviva nypon och ostfralla =) mmm inte helt fel med en brödbil varannan vecka ändå.


Syjunta igår - alltid trevligt att träffas och prata lite - skönt avbrott från vardagen. Stickade iaf litegrann på Emils tröja - snart snart snart är den klar. Tagit lite längre tid än väntat.


Onsdag idag - Hanna ska rida och det är inte helt bestämt hur vi löser Emils hämtning. Ska kolla om jag kan hämta honom så han får vara med mig sista timmen igen - får väl packa ner lite leksaker så han har nåt att göra skruttas =).


Håller tummarna för att det sista jag gjorde igår nu är kvar nrä jag kommer tillbaka och startar upp datorn idag. Är så surt när allt man gör bara försvinner pga tekniska problem - SUCK.

Av Carolina - 5 maj 2009 17:55

 nädå jag har inte gått o blivit frälst!

Men nu är det snart slut på den här dagen. Har gjort om samma jobb tre ggr nu senaste tre timmarna... sånt blir man alltid lika glad över!

Skitprogram man jobbar i ibland alltså men men kända problem och det jobbas för fullt på att åtgärda det hela.


Ska iväg på syjunta nu snart o få lite fika o trevligt umgänge så blir nog kvällen bättre!!!

Av Carolina - 5 maj 2009 11:40

allt var bra även denna gång. Tur att liten mår bra iaf när mamma blir trött o grinig =).


vikt = 79 kg

socker= 6,5

bltr= 134/69

sf=31 cm

hjärtljud= 144


Vi pratade en del om hur jag mår och hon antecknade ang värk, sammandragningar, svullnad, trötthet osv. Sa det att jag kontaktar husläkare om det blir värre för å höra vad han tycker.


Självklart for det här med allergimedicin ur huvudet på mig, aurorasamtal har jag inte ens kommit fram till - tack Caroline för påminnelsen om att det finns.


varnar för att den som är känslig kanske kan ta lite illa vid sig av det som står nedan ang min förra förlossning.





Lite kort om det jag skrev att jag inte vill uppleva samma som förra gången - själva förlossningen i sig gick bra, lite svaga värkar o långdraget värkarbete men i övrigt inget speciellt skrämmande i den. Visst det gjorde fruktansvärt ont o så - hade ju ingen mer smärtlindring än lite lustgas mkt pga min stickrädsla och mitt kontrollbehov =)- men det som var jobbigt den gången var efteråt.

Jag blödde rejält och efter att Emil är född vid 11 på fm så åkte jag på op där jag blev smärtlindrad - nån form av ryggmärgsbedövning - och jag kan tillägga att jag verkligen hatar allt vad kanyler och sjukhus o sånt heter så det var en pärs bara att ligga helt själv i en operationssal med en massa slangar kopplade överallt utan att ngn kunde svara på varför jag blödde som jag gjorde.

Moderkakan hade kommit ut fint och de såg inget speciellt på ultraljudet.


Skrapades och sen rullades jag upp på förlossningen igen där Pär o bebis väntade - det började då bli rätt sent och ingen av oss hade ätit ngt på evigheter. Var så slut och känslan att inte kunna röra på underkroppen var hemsk, även om jag just då var ganska avtrubbad.

Fick inte eget rum på BB förrän strax före nio på kvällen och dagen därpå fick jag två påsar blod eftersom mitt Hb var nere på 47.


Har än idag ingen förklaring på varför det blödde som det gjorde och det i sig är en källa till oro - inget scenario som jag vill vara med om igen. Så ja kanske att Aurora vore ngt att gå på - om inte annat så bara för att få prata igenom det igen....

Av Carolina - 4 maj 2009 17:38

snart är den slut. det regnar ute, jättekul när man ska åka hem i den lilla bilen med trasig torkarmotor =) men den är ju lite söt oxå. Lär väl studsa en del - undrar om bengt gillar det - skulle inte tro det så får nog köra lugnt ikväll.


Förändringens vind blåser och det är både roligt och lite skrämmande ibland. Förändring leder ofta till något bra om man bara kan ta till sig de erfarenheter man har och nyttja dem på bästa sätt samtidigt är förändring något som alltid skrämmer - man vet vad man har men inte vad man får.


Själv har jag 53 dagar kvar till beräknad förlossning vilket känns som en fis i rymden - det betyder att jag snart inte kan ignorera det faktum att det kommer en förlossning snart.....hoppas bara att den blir lite mindre dramatisk än den sista - vill inte känna mig så utlämnad igen.


Imorgon bitti är det besök hos BM igen, vägning och mätning, alltid kul att höra hur det är där inne. Skulle vara häftigt att få se den lill* varje gång oxå =)

Av Carolina - 4 maj 2009 07:38

Mitt minne är inte riktigt vad det varit haha - antar att det är graviditetshormoner som ställer till det nu. På väg in i en ny boandefas =) och man blir lätt lite instängd i sin bubbla.


Emil vaknade tidigt och är nu ute o leker  - ville åka till dagis för en halvtimme sen ;) mäks att han intevarit där på en vecka. Själv kännerjag mig lite snorig och tung i huvudet - allergi ?? Kände av det rätt mkt i Umeå men var ju inte ute så mkt igår när vi kom hem så vet inte riktigt hur det är här hemma än. Ska ta o kolla hur mitt förråd med allergimedicin ser ut - har ingen aning vad man får äta av sånt när man är gravid. Kanske är tvungen att ta en tur på apoteket oxå idag =/.


Emil slutar dagis tidigt idag eftersom fröknarna ska ha utb halva dan så farmor skulle hämta han vid 13.

Nu får jag order om att leta efter hans "crosshandskar" så bäst att avsluta för nu =)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards