Alla inlägg under juli 2008

Av Carolina - 10 juli 2008 15:46

nu ligger delar av höet på backen, nerslaget igårkväll o vänt en gång nu på dagen. Alltid lite kärvt innan allt flyter första gångerna man använder grejerna för året. Ddet blir till att smörja o svetsa o fixa för att allt ska flyta på. Har precis slitit bort det gamla golvet på apburen så imorgon blir det till att bygga nytt så vi har nåt att ta in höet med.


Håller på å målar fortfarande oxå ;-) tar lite tid men lite i taget så blir det klart så småningom. Emil försökte bada i färghinken idag - kort kommer :-D - han blev väldigt lättad när han såg att färgen gick att få bort om man gnuggade ordentligt. Var lite rädd för att få gå med en vit hand resten av livet såg det ut som.


Igår kväll hände en lite otck grej för Pärs farbror - sånt som man brukar säga tänk om om men som man nästan aldrig hör talas om. Han satt o körde på väg hem från Saxnäs när han fick möte av en lastbil vid ettvägarbetsområde. Det small till i öronhöjd o hela sidorutan splittrades på bilen. Huva - man tänker ju på vad som kunnat hända. Nu gick ju allt bra tack o lov. Å man får vara glad åt det å åt att det inte regnade när han fortssatte köra ;-).


Nu ska jag gå å bada. 




Av Carolina - 9 juli 2008 09:37

här rullar det på minsann....la ut en förfrågan om husförsäljning i måndags, igår hade vi lite visning o prisdiskussion så nu väntar vi i stort sett bara på slutbud. Det går fort ibland o i värsta fall sitter vi här bostadslösa om tre månader.


Var på banken o pratade om bolån, försäljning o vinstskatter oxå igår. Fick ett lånelöfte som gör att vi vågar gå vidare o sälja o sen satsa allt på ett annat boende. Men som sagt worst case scenario är att vi blir helt bostadslösa om några månader. Lägenhet är inget vi strävar efter kan jag ju säga men vi får väl hoppas på att det löser sig. Som en av bankkvinnorna sa - ni brukar ju fixa det mesta i er familj....


Idag är det sämre väder igen så nu blir det målning när jag gått härifrån. Vindskivorna på sidorna av kåken o staketet ska vi väl klara va idag ;-) utan att jobba ihjäl oss.

Av Carolina - 8 juli 2008 09:56

Ja idag är det sommar igen då. Soligt o fint ute. Men igår kväll vara det bara 8 grader när ja gick o la mig. Inte konstigt att vattnet är kallt.


Hoppas att det blir en fortsättning på det här vädret en stund nu så vi kan ta o slå höet å få in det. Är alltid ett stressmoment att veta att det inte är klart.


Vad hände då igår undrar kanske någon - Nej, det blev inget husköp. Vi satt o räknade på söndagkväll över vad som var rimligt o kom fram till att vi inte ville gå högre än utrop på den fastigheten. Istället håller vi nu på å fräschar upp den villa vi bor i o kommer antagligen att sälja den inom en snar framtid istället för å kunna vara med i budgivningen på en betydligt större fastighet.


Tror egentligen att vi skulle kunna sälja idag om vi ville men frågan är vart vi då ska bo :-)


Dags att åka o fixa lite ärenden för idag.


Av Carolina - 6 juli 2008 19:06

Ja idag har det blivit målning. Jag tog det svarta runt fönstren o balkongdörren medan Pär tog det vita på balkongen. J-klar va vitt det blev!


Ska fortsätta med vindskivorna o snickarglädjen runt fönstren. Måste dock bort med hängrännorna för att komma åt vindskivorna på sidorna o för de på gavlarna krävs en betydligt högre konstruktion än en stege :-) alltså måste vi vänta tills lillebror kommer tillbaka från grekland o har tid o möjlighet att köra hit traktorgrävaren med korg på. Vilken för tillfället troligtvis står uppåt hennan nånstans vilket betyder att det kan ta sin lilla tid innan det sker ( bestämde att han skulle hjälpa oss redan för två somrar sedan ;-)).


Har iaf hittat ett ultimat sätt att roa sig på samtidigit som man målar - LJUDBOKEN! - superbra! Grannarna kan oxå få lyssna - hehe. Emil tycker dock att vi är lite tråkiga.



Av Carolina - 5 juli 2008 15:42

Hade ju planerat att ligga på stranden idag ju men usch det blåser kalla vindar.


Har istället tvättat av balkongen så när det torkat kan vi nog börja måla lite smått. Köpte färg nu när vi var iväg på vår lilla semester. Så allt vitt är det tänkt att vi ska börja med nu plus att jag ska ta o göra klart det svarta runt förnstren - vart o köpt lasyr till det idag.


På måndag blir det klart vem som får köpa det lilla huset vi kikat på. Måste alltså nu verkligen bestämma mig för hur högt vi kan gå. Har inte ens varit till banken än vilket kanske skulle vara bra...tänk vad bra man är på sånt här:-) kan ju bero på att jag aldrig köpt hus tidigar.


Vet inte hur många vi har att slåss emot heller - fick ett meddelande på tfnsvararen om att det skulle fixas på måndag eftersom det var flera intressenter - han sa inte hur många utan det får jag väl veta då då.


Låg å funderade rätt mkt på det igårkväll när jag hade svårt att somna.


Blev lite ovän med min svärfar igår oxå! Först skulle han vara snäll o klippa gräset ( ej helt nykter) o det slutade med att han körde över min ros - Pär hade glömt att visa vart den var o han såg ju inte att det var en iaf 60 cm hög kvist som stack upp ur backen...ok för att den levande delen av rosen inte var mer än nån dm men ändå....sen bjöd ju vi på mat eftersom de varit hundvakter o det blev lite mycket vin för olsson senior. Ni som känner till honom vet hur det kan bli. Vi satt o spela kort o ja blev ärligt talat rätt förbannad på honom en stund där o kunde inte hålla tyst - alltså blev han sur o gick! Sen har han inte hört av sig. Han brukar komma ner på fm på helgerna bara för att se vad vi gör men inte idag då.


Sitter i Holänna hos mamma nu o ska gå ut o dricka kaffe med de andra.


trevlig lördagkväll på er. 

Av Carolina - 4 juli 2008 13:46

Så då är vi tillbaka i byn igen. Skönt är det även om det är jättekul att åka iväg oxå.


Åkte ner till Borlänge i onsdags, tog vägen via Sågmyra o lager 157 ner. Hittade en del grejor, inget jättefynd men lite sånt där som är bra att ha - linnen, trosor, strumpor bl a. Hanna köpte en skjortklänning som hon sen bott i :-).


Ungarna hade absolut bästa dagen igår med bad på AquaNova i flera timmar. Man blir ganska trött av att åka vattenrutschkana när det innebär att man måste bära emil och ! ringen man ska åka på uppför trapporna.


Sen blev det ju en sväng genom kupolen oxå då, det gillar väl barnen mindre men lite glass på mackedonken så blir de nöjda iaf.


Nu är vi hemma - bilen är urpackad o barnen har ätit en snabb lunch, emil har monterat på stödhjulen på cykeln så nu ska han bara orka lära sig trampa. Han vill cykla men ger upp efter en liten stund än så länge ;-).


Värmen har kommit o det innebär att höskörden närmar sig med stormsteg...känns lite kluvet. Är så skönt när det är klart men lite tungt innan allt är bärgat. Vi började städa ur höladan hos mamma tidigare i veckan så det ska väl gå å få in lite mer än vanligt där i år.


Snart dags att ge sig iväg o mocka lite, kanske blir tvugna att ta ett dop i sjön oxå :-D

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8 9 10 11 12
13
14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards