Alla inlägg den 11 april 2008

Av Carolina - 11 april 2008 08:39

Ja precis det är ju alltid ngt bra liksom. Har haft så mycket funderingar sista dagarna - det bara snurrar i huvudet - känner att jag inte vilar ens när jag sover utan jag drömmer en massa hela tiden. En lite omtumlande vecka känns det som -iofs beror det mycket på att jag är trött och har haft mensvärk flera dagar.


Har dock läst mycket faktalitteratur sista dagarna oxå om MS. Vilken knepig sjukdom - har alltid trott att den var ärftlig men tydligen är det bara en liten del som är ärftlig o det finns inget enkelt el regelmässigt nedärvningssystem eftersom man egentligen inte vet varför den bryter ut. alla människor löper minst 0.1 % risk att drabbas. Störst risk föreligger hos den som är enäggstvilling men den är ändå låg, 25 %, å då har de ändå samma genuppsättning. Varför detta intresse för MS då ? Jo en nära vän har fått denna diagnos nu o eftersom man är den man är så letar man ju givetvis upp så mkt info man kan hitta om det. Både för att förstå och för att kunna hjälpa. När man läser om symptomen så gissar jag att det nog finns ett ganska stort mörkertal på antal drabbade- en del kan ju faktiskt ha sjukdomen men kanske bara har ett enda skov under hela sitt liv. Å då är det inte ens säkert att det är så pass allvarligt att man söker läkarhjälp. Sen finns det andra som drabbas mycket mycket hårdare.


Sov i Emils säng igårnatt så min nacke är helt jätteond på mig. Så red jag igårkväll o M var så på hugget så då fick jag kämpa hårt för att inte bli dragande i handen o förstöra minna axlar. Ska ju iväg o tävla imorgon så jag hoppas att det blir bättre under dagen.


Pratade med min läkare i måndags o alla prover var bra så nu kan jag utesluta mina Twar tankar då - skönt - men varför har jag så ont ???? Man funderar ju fram o tillbaka även om jag försöker å bara låta det vara. Köpte Ipren 400 mg i fredags så nu har jag gjort en egen liten kur på en tablett om dagen i en vecka o ja tror faktiskt att det hjälpt lite så kanske att ja haft ngn inflammation ändå som inte ger utslag på sänkor o dylikt.


Idag är sista dagen på min arbetslöshet på länge hoppas jag! Börjar jobba på måndag - nervöst är det vill jag lova men hoppas att det ska gå bra, det ska iaf bli jättekul att komma iväg.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards